Zo word je goed

Jij ontwikkelt jezelf voortdurend, je onderzoekt en bepaalt je eigen leerdoelen. Je boekt successen en je ontdekt valkuilen. Het hoort er allemaal bij. Wij zorgen dat je van elke stap iets opsteekt.

Tijdens je opleiding

Verschillende soorten scholen en onderwijsvormen staan bij ons tot je beschikking, net als nieuwe onderwijsconcepten die bijvoorbeeld gebaseerd zijn op gepersonaliseerd leren. Zo bieden we Eigenwijs Leren op Notre Dame en Lumen en Onderweg op het Citadel College.

Je bent meteen onze collega

Je draait mee in de praktijk en staat veel voor de klas. We zorgen voor goede begeleiding, ook als je al van start bent. Voor het gericht trainen van bepaalde competenties zetten we leerlingacteurs in. Je krijgt alle ruimte voor reflectie en intervisie met onze docenten, bezoekt andere stagescholen en we betrekken je bij de vernieuwingen op onze scholen.

Met deze ingrediënten ontwikkel je je eigen visie op onderwijs en op het docentschap. Je gaat stevig van start.

Jouw traject

De precieze invulling van jouw opleidingstraject bepaal je samen met het opleidingsteam. In dit team zitten niet alleen de opleiders van je stageschool, maar ook van het instituut waaraan je studeert, je onderzoeksbegeleider en je werkplekbegeleider.

Ik heb ruimte gekregen om mijn eigen stijl te ontdekken. De vakdocent was betrokken en vroeg mij na elke les naar de positieve en de verbeterpunten. Pas daarna gaf hij zijn feedback.

Na je opleiding

Of je nu van de lerarenopleiding komt of zij-instromer bent, je staat er nooit alleen voor. We zorgen voor individuele coaching, interessante workshops en je komt regelmatig bijeen met andere nieuwe docenten.

Competenties voor iedereen

Een starttraining Orde & sfeer in de klas, oefenen met leerling-acteurs of een krachtige coaching op het voorbereiden van een beoordelingsgesprek: op elk van onze scholen staat een programma klaar dat je stevig het zadel in helpt.   

Klankborden met andere nieuwe docenten

Ook de bijeenkomsten met de andere nieuwe docenten op je school geven vertrouwen. Je herkent je in elkaar, helpt elkaar verder en versterkt samen het teamverband. Voor meer inzicht in de visie en de werkwijze van je school nodigen we je uit voor inspirerende bijeenkomsten.

Je professionaliseert verder bij de Werkplaats

Je krijgt niet alleen de training die past bij de ontwikkeling van jouw school, we investeren ook in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij de Werkplaats, onze eigen huisacademie, maak je als collega gebruik van een ruim aanbod van opleidingen, trainingen en masterclasses. De vakken en onderwerpen lopen uiteen. Denk bijvoorbeeld aan digitalisering in de klas, mentorlessen, klassenmanagement, maar ook aan pesten, coaching en leiderschap.

Je neemt eenvoudig deel aan een leernetwerk of leergemeenschap, waarin je met elkaar onderzoekt, leert en nieuwe inzichten opdoet. Zoals over formatief toetsen. Je bent van harte uitgenodigd om zelf zo’n leergemeenschap op te starten. We faciliteren een leven lang leren in onze Werkplaats.